Stedelijk Onderwijs

De Wereldreiziger

kleuter- en lagere school
Een reflectie van de directie
Heimdal Derde, papa van Anouk en chiropractor, leert rugoefeningen aan tijdens de Dag van de Ouder.

Met opgeheven hoofd de 'Dag van de Ouder' inzetten

Onze school is vruchtbare grond voor de groei en bloei van educatief partnerschap met de ouders op velerlei vlak. Als de ‘Dag van de Ouder’ dan ook nog eens valt in de ‘Week van de Rug’, dan plukken we graag de vruchten van deze samenwerking.

Kinderen gebruiken hun cognitieve vaardigheden voortdurend op school om informatie op te nemen en te verwerken. Daarbij spelen allerhande mentale processen een rol. Denk naast het vermogen om problemen op te lossen, concepten te vormen en dingen voor je te zien, ook aan rekenen, lezen en schrijven, plannen maken, redeneren en initiatieven nemen.

Soms vergeten we hoe sterk de invloed van onze houding en geest hierbij is. Beweging houdt niet alleen het lichaam in conditie, maar ook het brein. Als je beweegt, ontwikkelen je hersens nieuwe verbindingen en onderhouden ze de oude. Bewegen blijkt vooral een positieve invloed te hebben op de frontale hersenkwab en die is als het ware het ‘huis’ van de cognitie. Bovendien beschermt bewegen ons tegen kwalen zoals rug- en nekklachten.

Je kinderen reeds op jonge leeftijd vertrouwd maken met het belang van een goede ‘rughygiëne’ is essentieel en makkelijk haalbaar. Door bijvoorbeeld dagelijks 3 minuten het 'Straighten up' programma te doen, versterk je de spieren en verbeter je je houding.

Heimdal Derde, de papa van Anouk, deelt vandaag zijn expertise als chiropractor door ouders, leerlingen en leerkrachten die oefeningen aan te leren die de rug sterken en de nek strekken. Zo kan iedereen deze schooldag met opgeheven hoofd starten.

Ben je zelf geïnteresseerd geraakt … dan kan je hier de oefeningen bekijken en downloaden.

#WijZijnDeToekomst www.wereldreiziger.eu